«Πιστεύουμε ότι έχουμε μπει στην ουσία στις ράγες, στην κατεύθυνση προς μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία και έχουμε προχωρήσει αρκετά πάνω σε αυτές τις ράγες. Με τις συζητήσεις που σήμερα ξεκινάνε δια ζώσης στις Βρυξέλλες στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων και με σταθμό τη Σύνοδο κορυφής στη Ρίγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον realfm και αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Σύνοδος Κορυφής στην πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στον δρόμο προς την συμφωνία. «Τη θεωρώ σταθμό από την άποψη ότι προφανώς εκεί ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει και συζητήσεις και επαφές στο περιθώριο, εκεί θα βρίσκεται άλλωστε όλη η ηγεσία και των χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο ερώτημα αν θα καταφέρει η κυβερνητική πλειοψηφία να μείνει συμπαγής ψηφίζοντας μία τέτοια συμφωνία στη Βουλή ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σας εξηγήσω γιατί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχθεί μία συμφωνία η οποία θα εκφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει στις 25 Γενάρη. Δεν θα φέρει δηλαδή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μία συμφωνία η οποία θα νιώθει κάποιο μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του ή να βάλει τον εαυτό του να ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας. Κι γι’ αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και να είστε σίγουρος ότι τέτοια θα είναι τα χαρακτηριστικά μιας συμφωνίας».

Και σημείωσε: «Οταν έρθει η συμφωνία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που στην ουσία θα ικανοποιούν το σώμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».