Κριτική στην ηγεσία της ΝΔ ασκεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης. Με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο κ. Μιχελάκης δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «μου είναι αδιανόητο αυτή την συγκεκριμένη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η ΝΔ, να γίνονται αναίτιες επίθεση στον Κώστα Καραμανλή. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές μας».

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, ωστόσο δεν κερδίζει η ΝΔ. «Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά, ότι ο κόσμος δεν μας ακούει» συμπεραίνει.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρεται και στην εσωτερική κατάσταση στη ΝΔ και υποστηρίζει ότι «πρέπει να πάμε άμεσα σε έκτακτο συνέδριο, δεν πρέπει να περιμένουμε το τακτικό το 2016, γιατί χάνεται χρόνος, όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για την χώρα. Ο ρόλος της ΝΔ είναι θεσμικός, μία κακή αντιπολίτευση ευνοεί μία κακή κυβέρνηση, αντίθετα μία καλή αντιπολίτευση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να βελτιωθεί και η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, γίνεται χειρότερη η κυβέρνηση».

Ο κ. Μιχελάκης μιλάει και για την επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους, υποστηρίζοντας ότι “θα πρέπει η ΝΔ να την υπερψηφίσει” και εξηγεί: “μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία που θα οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία.