Απόψε στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενδεχομένως να περιγράψει το πλαίσιο ίσως και τον χρόνο που θα γίνει η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τον πληθωρισμό και το κύμα ανατιμήσεων που αναμένεται είπε: «Η αύξηση του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο και προφανώς επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων κάτι που επηρεάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και συγκεκριμένα αναφέρω ότι σε ότι αφορά την ενέργεια από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,3 δισ για την στήριξη των νοικοκυριών. Η πολιτική μας είναι μια πολιτική που διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε ότι «Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα την διαδικασία της αύξησης αυτής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.