Συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση του υπουργού σε θέματα που άπτονται του ελληνικού τουρισμού. Ο ΣΕΤΕ επιβεβαίωσε ότι στον τομέα του τουρισμού υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα και έντονη ανησυχία πως το ενδιαφέρον θα χαθεί, αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στις υγιείς επιχειρήσεις και την ψήφιση του επενδυτικού νόμου.

Παράλληλα, στο θέμα της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, τονίστηκε ότι τον τελευταίο μήνα υπάρχει σημαντική κάμψη του ρυθμού, η οποία αποδίδεται στο αρνητικό κλίμα που διατηρείται και ενισχύεται όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας.

Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεσή του να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον έλεγχο της νομιμότητας όλων των καταλυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως πηγή κρατήσεων, δεδομένου ότι ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος οφείλει να προχωρήσει στην αυτορρύθμιση του τομέα, μετά τον έλεγχο και την καταγραφή της παραβατικότητας, θα ετοιμάζεται φάκελος, ο οποίος θα παραδίδεται στις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων για την επιβολή προστίμων και όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι η επιβολή νέων φόρων και η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα επιφέρουν τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν η συμμόρφωση στην απόδοση των φόρων, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ταυτόχρονα με τη διάδοση της χρήσης πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ.