Την αντίδραση της γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. προκάλεσε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για αφαίμαξη ακόμη και των ταμείων των δήμων και περιφερειών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του κρατικού ταμείου και να μην κηρυχθεί γενικευμένη στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «είναι πλέον πασιφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις της περί ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο θεωρώντας την Αυτοδιοίκηση τιμάριο της Κεντρικής Διοίκησης».

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σχετική απόφαση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να ανταποκριθεί σε βασικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση οδηγεί και την Αυτοδιοίκηση σε στάση πληρωμών. Με όλα αυτά αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η επόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την Αυτοδιοίκηση», καταλήγει.