«Είναι αυτή εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ πέρα υπάρχει ένα μπάχαλο, η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος», τόνισε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε ακόμη, μιλώντας στον Real FM, «ο κ. υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν τον κ. Βούτση και τον πρωθυπουργό της χώρας».

Στο ερώτημα τι θα συμβούλευε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξει ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Νομίζω ότι έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρόκειται να κάνει. Είναι σαφές πλέον».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι οδεύει προς παραίτηση απάντησε: «Αυτό πιστεύω. Τουλάχιστον θεωρώ και δη υπεύθυνος πολιτικός, όχι καθηγητής που μπορεί να αγορεύει στις τηλεοράσεις, έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τώρα 2,5 μήνες και επανειλημμένως τον αδειάζει η κυβέρνηση, προφανώς στηρίζοντας το 4%, οφείλει να παραιτηθεί ή αλλιώς να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Να σταματήσουν οι καταλήψεις στο ΕΚΠΑ, στη Νομική, στο Κόκκινο, οπουδήποτε μπαίνουν, στη Βουλή».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον χώρο της δημόσιας ασφάλειας προσωποποιείται. «Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Να μιλάνε μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή τις ραδιοφωνικές εκπομπές για την ασφάλεια της χώρας. Είναι μόνο το ΕΚΠΑ που είναι η 16η ημέρα που είναι σε κατάληψη; Να θυμίσω ότι οι ίδιοι έβαψαν το άγαλμα του Παλαμά, αποκεφάλισαν την Κυβέλη, βεβήλωσαν το εκκλησάκι της Καπνικαρέας, βεβήλωσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκαιγαν βιβλία έξω από τη Νομική την οποία είχαν υπό κατάληψη. Εγώ έκανα λάθος είπα ότι θα μπουν μέσα στην Κατεχάκη τελικά μπήκαν στο Κοινοβούλιο», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.