«Ο κ. Πούτιν θέλει να συμμαχήσει με κάθε ηγέτη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο κ. Τσίπρας πρέπει να προσέξει για να μην χρησιμοποιηθεί με στόχο την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας» τονίζεται στο κύριο άρθρο των New York Times, με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρόνος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

«Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί στην Ρωσία για την οικονομική διάσωσή της» τονίζεται στο άρθρο και προστίθεται πως: «Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και, σε μικρότερο βαθμό, οι δυτικές κυρώσεις έχουν ζημιώσει την ρωσική οικονομία και έχουν περιορίσει την δυνατότητα του κ. Πούτιν να παρέχει βοήθεια σε άλλες χώρες».

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας είναι αδιέξοδη πολιτική.

«Αυτή η στάση είναι βλαβερή, διότι οι κυρώσεις έχουν πραγματικές επιπτώσεις στη Ρωσία και πρέπει να διατηρηθούν» υποστηρίζουν στο άρθρο τους οι ΝΥΤ.