Τη συγκίνησή εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για τα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας. «Ο 21ος θα είναι ο αιώνας των εξεγέρσεων και των νέων επαναστάσεων για το δίκιο των λαών» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Παρίσι, συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στον ιστορικό περίπατο «Στα βήματα της Κομμούνας», που ξεκίνησε από την πλατεία Louise Michel, στην Μονμάρτη. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον «Τοίχο των Ομόσπονδων», στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μαζική σφαγή κομμουνάρων και βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ολοκληρώσουμε μια χρονιά, το 2021, κατά την οποία γιορτάσαμε τα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας, με πολλές εκδηλώσεις, με εκδόσεις, με δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ στο Παρίσι για να ολοκληρώσουμε αυτή τη σειρά των εκδηλώσεων» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Εξακολουθεί να υπάρχει η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία, οι πόλεμοι και πάντα “την πληρώνουν” οι λαοί»

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση που βρισκόμαστε εδώ, όπου η εργατική τάξη για πρώτη φορά στην Ιστορία έκανε ”την έφοδο στους ουρανούς”, κατέκτησε την εργατική εξουσία -έστω για 72 μόνο μέρες- από την αστική τάξη, αλλά ήταν ο προάγγελος μιας νέας κοινωνίας, μιας σειράς εξεγέρσεων και επαναστάσεων, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, γιατί ακόμα εξακολουθεί να υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, το σύστημα των οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της μη επίλυσης του προβλήματος της υγείας σε όφελος των λαών. Εξακολουθεί να υπάρχει η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία, οι πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών όπου πάντα “την πληρώνουν” οι λαοί» σημείωσε.

«Έτσι, λοιπόν, τα υπόγεια ρεύματα της επαναστατικής δράσης, που κινούνται και σήμερα, στο Παρίσι, στην Αθήνα, σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουν και ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των εξεγέρσεων και των νέων επαναστάσεων για το δίκιο των λαών» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον πρόξενο της Ελλάδας, στο ελληνικό προξενείο, και αύριο θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Παρισινή Κομμούνα 1871: Ο δοξασμένος προάγγελος της νέας κοινωνίας – Παρακαταθήκες για το σύγχρονο επαναστατικό, εργατικό κίνημα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber