«Όπως είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, το ΕΣΥ πολιορκείται, οι υγειονομικοί περιγράφουν τραγικές καταστάσεις στα Νοσοκομεία, οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης προαναγγέλλουν ότι βαριά ασθενείς θα “επιλέγονται” να μείνουν εκτός εντατικών», τονίζει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Την ίδια ώρα», ωστόσο, «ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε “οδηγίες” και σε μεταφορά της ευθύνης των ελέγχων στους πολίτες και στους επαγγελματίες, «αδιαφορώντας», παράλληλα, και «για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους», προσθέτει.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το γεγονός πως δεν έχει γίνει «τίποτε απολύτως για την ενίσχυση των αντοχών του ΕΣΥ και την κάλυψη των κενών του», με «τα Νοσοκομεία να μένουν όρθια μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών».

«Καμία δραστική απόφαση» δεν ελήφθη, εξάλλου, σχετικά και με την «επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών» ή την «αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Καταλήγοντας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «κυβέρνηση αμέτοχο παρατηρητή απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας» και «αδύναμη και ανίκανη να πάρει τολμηρά και γενναία μέτρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.