«Ο Σόιμπλε μπορεί να έχει τις διαφωνίες του αλλά το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα προχωρήσει» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και κατά πόσο είναι μονομερής ενέργεια, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά έχει δημοσιονομικό όφελος. Πρέπει να έρθει σύντομα στη Βουλή για να κυρωθεί και να αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία για να έρθουν έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το κατά πόσο υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και εάν θα αναλάβει τα ηνία των διαπραγματεύσεων ο Κ. Δραγασάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Δραγασάκης είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για συντονισμό των οικονομικών υπουργείων. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο κ. Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευτούμε. Η κυβέρνηση είναι απολύτως ικανοποιημένη».

Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει», σημειώνοντας ότι «οι προτάσεις αυτές από την ελληνική πλευρά έχουν πάρει ήδη τον δρόμο για το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική του να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία» πρόσθεσε αναφορικά με τη συνεργασία που θα υπάρχει με τους θεσμούς. Παράλληλα διευκρίνισε ότι «ο υπουργός Οικονομικών θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες».

Τέλος, διευκρίνισε ότι με τους θεσμούς θα συζητιούνται τα νομοσχέδια που αφορούν τα δημοσιονομικά.