Δεν θα απολυθεί κανένας που έχει διοριστεί νόμιμα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού που στελεχώνει τη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Ραγκούσης επιτέθηκε σφόδρα στη ΝΔ με αφορμή το νομοσχέδιο που καταργεί και συγχωνεύει φορείς του δημοσίου.«Η επιδρομή του πελατειακού κράτους από το 2004 έως το 2009 έφερε το χρέος από 180 δις σε 300 δισ. ευρώ.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο τους αναξιοκρατικούς διορισμούς», δήλωσε και αναφέρθηκε ειδικότερα στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., υποστηρίζοντας ότι καταργείται «για λόγους αρχής και όχι για προσωπικούς λόγους».Από την πλευρά του ο Πρ. Παυλόπουλος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗ αποτελεί «ωμή πολιτική δίωξη και παραβίαση του Συντάγματος».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει πάντως υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, προς την κατεύθυνση ενός μικρότερου, πιο ευέλικτου και πιο λειτουργικού κράτους, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος και ανοίγει την κερκόπορτα για χιλιάδες και χιλιάδες απολύσεις», υποστήριξε η Δ. Μανωλάκου του ΚΚΕ, ενώ κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ.