«Εάν δεν προχωρήσουμε, εάν βρεθούν εμπόδια, εάν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι και η μόνη νομιμοποίηση που έχουμε, τότε θα πρέπει να τεθεί ξανά ζήτημα, γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα ευρώ αυτή τη στιγμή, τίθεται θέμα υλοποίησης του προγράμματός μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα, το θέλει ο ελληνικός λαός, μας ψήφισε γι΄ αυτό, να το υλοποιήσουμε. Εάν δεν μπορούμε, να τεθεί ξανά το ζήτημα».

Ερωτηθείς στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λαπαβίτσας για το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει με νέα προσφυγή στις κάλπες ή με δημοψήφισμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Λαπαβίτσας έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.