Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει και επισήμως τον Κάρολο Παπούλια για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιο για την Προεδρία, αλλά και για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

«Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν έχει γίνει τίποτα που δεν περιμέναμε. Όλα τα περιμέναμε και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες. Ίσως να μην περιμέναμε αυτή την ανάταση που υπάρχει στη χώρα μας, την ελπίδα και πατριωτική υπερηφάνεια που έχει δημιουργηθεί και μας βοηθάει πάρα πολύ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον διάλογό του με κ. Παπούλια.

«Υπάρχουν ακόμη δύο παράγοντες που μας βοηθούν. Υπάρχουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και έχουμε καταφέρει με επαφές με ξένους ηγέτες μια θετική στάση από μια σειρά άλλες χώρες. Η Ελλάδα δεν έχει ένα μέτωπο απομόνωσης απέναντί της», σημείωσε ακόμη.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, κρίσιμη και ευαίσθητη, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτό τον κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός

«Βλέπω τις δυσκολίες. Η Ευρώπη ζει μια περίοδο ιστορική θα έλεγα, ιστορικότερη από το 1848. Ελπίζω να πετύχει η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει. Είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Αυτό περιμένει ο λαός. Και ελπίζω όλα να πάνε καλά για να έρθουν καλύτερες μέρες», επισήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει αργότερα σήμερα επαφές με τους κ.κ. Θεοδωράκη και Βενιζέλο.

Στις 13:00 το κατώφλι του Μαξίμου θα περάσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης για ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα δύο Eurogroup. Στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο για ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τη Χαριλάου Τρικούπη.