«Επιτέλους η Βουλή θα νομοθετεί ως Βουλή των Ελλήνων και όχι ως Βουλή της Τρόϊκας», δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τόνισε πως οι Έλληνες χαμογελούν, έχουν αναπτερωμένο ηθικό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στα τέλη του μήνα θα έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη.
«Η κυβέρνηση, την οποία κουμπώσαμε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει προτεραιότητες πάρα πολύ σημαντικές, διότι, επιτέλους, ανακτούμε την εθνική μας κυριαρχία και πάνω από όλα μετατρέπουμε τη Βουλή σε Βουλή των Ελλήνων και όχι της Τρόϊκας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να νομοθετούμε με όλα εκείνα τα σχέδια τα οποία είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά και που στην ουσία θα φέρουν και πάλι ανάπτυξη στην αγορά και το χαμόγελο στην ελληνική οικογένεια», είπε ο κ. Κουίκ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας .
«Θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ΕΝΦΙΑ, με τα κόκκινα δάνεια, τη ρύθμιση των χρεών των οφειλετών στο δημόσιο και τα ταμεία, με το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών επιχειρήσεων που δεν μπορούσαν ούτε μισθοδοσίες ούτε προμηθευτές να πληρώσουν», επισήμανε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο εμείς. Πιστεύω ότι οι Ελληνες έχουν πλέον αναπτερωμένο το ηθικό και την ψυχολογία τους και από κει και πέρα οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται σε επίπεδο Ευρώπης πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν ξεπεραστεί. Είναι αντιληπτό, πλέον, και από την παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο την ευρωπαϊκή, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα και ότι το οποιοδήποτε στραπατσάρισμα της Ελλάδας θα σημάνει σε σύνδρομα ντόμινο και στραπατσάρισμα της Ευρώπης».

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στην καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, λέγοντας: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε δεν θα μας ξανακουνήσουν το δάχτυλο. Και επειδή ο κ. Σόιμπλε είπε ότι λυπάται τους Ελληνες πρέπει να του πούμε ότι οι Ελληνες χαμογελούν πλέον. Περιμένουν με ελπίδα και αισιοδοξία και θα τους επιβεβαιώσουμε. Εγώ προσωπικά του λέω ότι θα έπρεπε ο ίδιος να λυπάται για τις πρακτικές και την πολιτική του».

Σχετικά με την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας αρνήθηκε να πει οτιδήποτε παραπέμποντας στην αυριανή σύσκεψη των βουλευτών του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον υφυπουργό Επικρατείας για θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα το πρόβλημα της ανεργίας και ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης για να ξεμπλοκάρει το έργο του Μετρό που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.