Την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο αρχές του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανταποδώσει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της βορειοαφρικανικής χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ Σίσι (ευρύτερα γνωστός ως στρατηγός Σίσι).

Ο υψηλός καλεσμένος αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, με αφορμή την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας -Αιγύπτου- Κύπρου, οπότε θα δώσει και το παρών ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Έχει προηγηθεί μια προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των τριών μερών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, πριν από περίπου 20 ημέρες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και τώρα οι τρεις ηγέτες αναμένεται να επαναβεβαιώσουν την συμμαχία που έχει συναφθεί και να κουβεντιάσουν αναλυτικά όλες τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.