Ο Βασίλης Μαρκεζίνης εξέφρασε τους φόβους του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του στη Θεσσαλονίκη.  «Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε.

Ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει μεταξύ Ιρλανδίας, Ιταλίαςκαι Πορτογαλίας. 

Πέρα από την οικονομία, αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στα ελληντοτουρκικά έκανε τη πρόβλεψη ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Για τα Σκόπια είπε πως δεν είναι η ονομασία αλλά αυτά που έχει το σύνταγμα των Σκοπίων που τον ανησυχούν.  Για τη μη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας επέρριψε ευθύνες σε αυτούς που σε μια περίοδο που ήταν εύκολα τα πράγματα δεν το έλυσαν.

Τέλος μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού κόσμου της χώρας. Σε αυτό το σημείο άφησε έμμεσα αιχμές για  τη Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σηλωάμ».