Την όπως τόνισε «ουσιαστική χρησιμότητα της αξιολόγησης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία του δημόσιου τομέα» αμφισβήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (11/10) με αφορμή την απεργία που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί σήμερα.

«Είναι ως μη αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης μιλώντας για την τωρινή αξιολόγηση εξηγώντας πως «το 95% των αξιολογουμένων παίρνει βαθμούς από 7 και 7,5 έως 8,9 και το υπόλοιπο ποσοστό παίρνει πάνω από το 9».

«Άρα λοιπόν έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι αξιολογουμένων που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμίδα που σας λέω: 7,5 έως 8,9 ώστε τελικώς αυτό δεν έχει καμία σημασία ως αξιολόγηση. Είναι και ένα ερώτημα αφού όλοι παίρνουν έναν τέτοιο βαθμό τι την κάνουμε την αξιολόγηση; Ποιο το νόημά της δηλαδή;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης ζητά να «ανοίξει» μια βαθιά συζήτηση για την αξιολόγηση

«Πρέπει να ανοίξει μια βαθιά συζήτηση σχετικά με το θέμα» είπε ο Μάκης Βορίδης ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν παραπέμπει σε κάποια τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά μιλά για αξιολόγηση βελτιωτική όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

«Είναι απολύτως σαφές η αξιολόγηση δεν σχετίζεται με απολύσεις» διαβεβαίωσε.

Με στόχο να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι χρειάζονται τα εξής: 

  • Στοχοθεσία, που είναι μια μεγάλη συζήτηση στο δημόσιο
  • Διοικητικά εργαλεία, όπως μπόνους παραγωγικότητας και τηλεργασία
  • Αξιολόγηση των προϊσταμένων, δηλαδή αυτών που έχουν την ευθύνη για τον τρόπο επίτευξης των στόχων.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.