Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «έλλειμμα εθνικής στρατηγικής» άσκησε η Φώφη Γεννηματά από τη Ρόδο.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τη συμπαράστασή της στη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάζεται, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα στα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ζήτησε μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που πλήττονται για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επισημάνω ότι θα πρέπει να τρέξουν πολύ γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα και στην Εύβοια αλλά και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή που πλήττει τα νοικοκυριά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια για την οποία μέχρι σήμερα η κυβέρνηση παίρνει προσωρινά και ανεπαρκή μέτρα. Δεν φτάνουν. Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, χρειάζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια και χρειάζεται να μειώσουμε πριν από όλα το ΦΠΑ στα τρόφιμα, στον φόρο κατανάλωσης, στα καύσιμα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή που μόνο το «Κίνημα Αλλαγής» μπορεί να κάνει πράξη. Για αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες στις 5 Δεκέμβρη να ψηφίσουν για το Κίνημα Αλλαγής, να το ενδυναμώσουν, να το ενισχύσουν για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παρόντες στην εκδήλωση της προέδρου στην Ρόδο ήταν οι πρώην βουλευτές Κουσουρνάς Στάθης , Σφυρίου Κοσμάς, Μαχαιριδης Γιάννης, οι πρώην δήμάρχοι Γιαννόπουλος Γιώργος, Χατζηδιάκος Φώτης ,  ο υποψήφιος Περιφερειαρχης Γληνός Μανώλης , η υποψήφια βουλευτής Φτακλακη Λιτσα, ο. Πρόεδρος του εργατικού κέντρου ροδου Εγγλέζος Παναγιώτης, οι περιφερειακοι συμβουλοι Παγκας Μίλτος, Σαρικας Μανώλης,  Διακοσταματιου Σάββας, ο γραμματέας της ΝΕ νοτιάς Δωδεκανήσου Τρίπης Νικος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.