«Δεν ξέρω αν αυτή η στροφή προς τον ΟΟΣΑ θα αρκέσει για συμφωνία στις Βρυξέλλες. Ξέρω όμως δύο πράγματα: πρώτον, ότι η σύγχυση της κυβέρνησης δεν κρύβεται με τίποτα και, δεύτερον, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μπράβο στον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ! Το “φύλλο συκής” γι’ αυτήν τη στροφή ήταν η αποσύνδεση του ΟΟΣΑ από την εργαλειοθήκη και η βάπτισή του στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” της Αριστεράς.

Ωστόσο, τα στοιχεία είναι “ξεροκέφαλα”:

1. Η εργαλειοθήκη ήταν του ΟΟΣΑ με ημερομηνία παρουσίασης 27.11.2013 και υπογραφή του ίδιου του κ. Gurria (σελ 3 της μελέτης).

2. Αν ο ΟΟΣΑ μέχρι τώρα υπηρετούσε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς η κυβέρνηση ζητεί τη συνεργασία ενός τέτοιου οργανισμού;

3. Στην μόλις προχθεσινή έκθεση Going for Growth-Greece 2015, ο ΟΟΣΑ χαιρετίζει τις αλλαγές που προωθήθηκαν με την εργαλειοθήκη και ζητά άλλες προς την ίδια κατεύθυνση! Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση;».