Τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την άρση της δημοσιονομικής ασφυξίας εντός των πλαισίων της Ευρωζώνης, όπως επίσης και την αντικατάσταση της τρόικας με ένα πιο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, επισήμανε ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με το κείμενο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την Ελλάδα.

Σε δήλωσή του στο www.eurActiv.gr ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Τη θέση αυτή εκφράζει και το κείμενο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που επισήμως συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, όπως τη συνδιαμορφώσαμε».

«Περιμένουμε να δούμε το σχέδιο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και τη συνάφεια που θα έχει με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση μπορεί να χτίσει πάνω σε όλα αυτά που έχουμε πετύχει ως τώρα με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού, όπως η απόφαση του Eurogroup του 2012, η οποία αναφέρεται στο κείμενο του S&D και το οποίο ανοίγει εκ νέου το ζήτημα του ελληνικού χρέους από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα».