Καταγγελίες για προκατασκευασμένα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που διενεργούνται ενόψει των εσωκομματικών εκλογών έχουν φτάσει στη Χαριλάου Τρικούπη από μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα στο στόχαστρο του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχει βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες εταιρεία η οποία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων αλλά όπως τονίζουν από το ΚΙΝΑΛ, διατηρεί σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εν λόγω εταιρεία διεξάγει δημοσκόπηση με προκατασκευασμένο αποτέλεσμα.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διενέργεια της δήθεν έρευνας, σχολιάζονται αρνητικά και αποδοκιμάζονται στα όρια του bullying, όσοι δηλώνουν την στήριξη τους στη Φώφη Γεννηματά» όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Και συνεχίζουν: «Επίσης ξεδιάντροπα η εταιρεία προκατασκεύασε –κατά παραγγελία και πριν καν έχει τα αποτελέσματα της «έρευνας» – δίδυμο δεύτερου γύρου, σύμφωνα με τις επιλογές της. Την απάντηση στους εντολείς και εντολοδόχους τέτοιων μεθοδεύσεων θα δώσουν  στις εσωκομματικές εκλογές τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης μας. Που έχουν και γνώση και κρίση.

Όσο για τους κατά παραγγελία αποτελέσματος «δημοσκόπους», όποιο και αν είναι τα αντίτιμο για την προσωπική και επαγγελματική τους απαξίωση, ας συνεκτιμήσουν ότι δεν θα αποφύγουν και τις δέουσες νομικές συνέπειες».