Ελάχιστες ημέρες μένουν ακόμη μέχρι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής συγκεντρώσουν έκαστος τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές στήριξης από υπάρχοντα μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφούν μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Ως καταληκτική ημερομηνία έχει τεθεί η 15η Οκτωβρίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα καταφέρουν και οι τέσσερις υποψήφιοι να συγκεντρώσουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό υπογραφών.

Θυμίζουμε ότι τον προεδρικό θώκο του ΚΙΝΑΛ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν η νυν επικεφαλής Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης. Ποιος όμως θα ελέγξει ότι όντως ο καθένας έχει μαζέψει 5.000 υπογραφές και κυρίως ότι αυτές είναι έγκυρες και προέρχονται όντως από μέλη του Κινήματος;

Πληροφορίες του Νewsbeast αναφέρουν πως ο αριθμός των υπογραφών θα μετρηθεί κανονικά από τη Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο, όσον αφορά τη γνησιότητά τους, ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός. Όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, είναι αδύνατον να τσεκαριστούν μια προς μια οι υπογραφές.

«Μιλάμε για συνολικά 20.000 υπογραφές. Αν ξεκινήσουμε να τις αντιπαραβάλλουμε όλες θα φθάσουμε στην ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες και ακόμη δεν θα έχουμε τελειώσει» μας λένε. Γι’ αυτό και ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός.

Θυμίζουμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερος γύρος (εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%) αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.