Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με σειρά από νέες διμερείς επαφές, όχι μόνο με παραδοσιακούς φίλους και εταίρους της χώρας μας, αλλά και με ομολόγους του από χώρες με τις οποίες δεν υπάρχουν συχνές επαφές.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για μια προσπάθεια διεύρυνσης των διπλωματικών οριζόντων της χώρας μας και των συνομιλητών της, με απώτερο σκοπό την προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, Erika Mouynes, με την οποία είχε «μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Παναμά, με έμφαση σε εμπόριο, επενδύσεις και ναυτιλία, καθώς και στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών οργανισμών».

Με την υπουργό Εξωτερικών της Γκάνας, Shirley Ayorkor Botchwey, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διμερείς σχέσεις, την ενίσχυση της συνεργασίας εντός των Διεθνών Οργανισμών και την καταπολέμηση της πανδημίας.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγκόλας Tete Antonio, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας – Αγκόλας, η συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο και εντός Οργανισμού Λουζόφωνων Κρατών – υπό το φως της Προεδρίας της Αγκόλας και της πρόσφατης απόδοσης της Ελλάδας του καθεστώτος παρατηρητή – οι σχέσεις ΕΕ-Αγκόλας, καθώς και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού Marcelo Ebrard. «Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Μεξικού. Η αναβάθμιση των σχέσεων με χώρες της Λατινικής Αμερικής αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.