Την 85η ΔΕΘ επισκέφθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της ήταν το Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου εκτίθενται κειμήλια ιστορίας και ελευθερίας από την Επανάσταση του 1821. Οι υπεύθυνοι του Περιπτέρου την ξενάγησαν και της χάρισαν αναμνηστικά δώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αμέσως μετά, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε το Περίπτερο της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ, όπου εκπρόσωποι της ομάδας την ευχαρίστησαν για τη στάση που κράτησε το ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση στη Βουλή τροπολογίας που αφορούσε την ομάδα τους και της πρόσφεραν αναμνηστική πλακέτα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε και άλλα Περίπτερα μεταξύ αυτών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του υπουργείου Υγείας και της ΕΛΒΟ.

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με Δημάρχους της Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Ευόσμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Επίσης, η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, σύμφωνα με ανακοίωνσητ ης Χαρ. Τρικούπη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη και στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό καταθέσαμε πριν από δύο μήνες, ολοκληρωμένη πρόταση για μία πράσινη ανάπλαση στο πολύπαθο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές. Αυτό μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε αξιοποιώντας την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που μπορεί ο ψηφιακός της εγκέφαλος και το πολιτικό και οικονομικό forum να μείνουν στο κέντρο, αλλά το σώμα της να μεταφερθεί δυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε αυτές τις περιοχές, που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι αστικές αναπλάσεις στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το παιδιατρικό νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κυρίως να είναι εύκολα προσβάσιμο από τους δύο δήμους και άρα πρέπει να τρέξουν γρήγορα όλα τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Εμείς δεν χωρίζουμε τους κατοίκους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία όπως δυστυχώς κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.