Για «νεκρανάσταση του δικομματισμού» έκανε λόγο σε σημερινές του δηλώσεις ο υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Β Αθήνας, Θανάσης Παφίλης.

Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στο ερώτημα πόσο ανησυχεί από τη διαρκώς αυξανόμενη πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κι αν, κατά κάποιο τρόπο, αναβιώνει ο δικομματισμός, σημείωσε: «Ναι, έχουμε νεκρανάσταση του δικομματισμού και μάλιστα σε χειρότερη έκδοση. Το θέμα είναι να μην επαναληφθεί σαν τραγωδία γιατί αυτό φοβόμαστε ότι θα γίνει».

«Και ακριβώς επειδή αυτή η πόλωση επιδιώκει, κατά τη γνώμη μας, δύο πράγματα, πρώτον να στοιχηθεί ο κόσμος πίσω από τους δύο πόλους που συγκρούονται με σφοδρότητα, όπως και παλιότερα, αλλά πάνω στην ίδια στρατηγική και να εγκλωβιστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτά που ζούμε σήμερα, γιατί αυτό σημαίνει μονόδρομος της Ε.Ε. Και το δεύτερο και πολύ χειρότερο είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση δίνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να κοιτάει τα χειρότερα και όχι τα καλύτερα. Για μας αυτό είναι και το κρίσιμο», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.

Συνέχισε λέγοντας ο υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Β’ Αθήνας: «Η ελπίδα δηλαδή του να ζήσουμε καλύτερα κι όχι να αποφύγουμε τα χειρότερα, που έπρεπε να είναι στο κέντρο της αντιπαράθεσης, αντικαθίσταται με τον φόβο, με την τρομοκρατία με ψεύτικες ελπίδες και λίγο ως πολύ, τώρα που φτάνουμε στο τέλος, αν καθίσει κάποιος λογικά και δει τι του υπόσχονται τα δύο κόμματα θα καταλάβει ότι του λένε ένα μεγάλο ψέμα. Του λένε το μεγάλο ψέμα ότι θα καταργηθεί το μνημόνιο. Αυτό είναι μία κοροϊδία. Το μνημόνιο έχει 400 εφαρμοστικούς νόμους, κανείς από τους δύο δεν δεσμεύεται ότι θα τους καταργήσει. Επίσης, το μνημόνιο είναι η ίδια η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».