Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι εθνικός εταίρος και όχι κυβερνητικός, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού Μέγκα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι δεν βλέπει αυτοδυναμία και ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές, αλλά μετεκλογικά να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στη βάση της αλήθειας. Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που είναι πιθανό να προκύψει μετά τις εκλογές.

Μίλησε για «τυφλή» σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μια σύγκρουση σε μεσαία ποσοστά διπολισμού και χαρακτήρισε απατηλές και επικίνδυνες τις προτάσεις που διατυπώνουν και τα δύο κόμματα.

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η αξιολόγησή θα γίνει τώρα, τώρα «θα γνωριστούμε καλύτερα» και τώρα θα φανεί αν υπάρχει Σχέδιο Β΄και ποιο είναι αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «Το Ποτάμι» κοινοπραξία στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα και συνταξιούχοι της δεξιάς και ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι. Ενώ για το Κίνημα και τον Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε ότι όλα έχουν κριθεί και παραταξιακά και δημοσκοπικά και ότι αν ο λαός θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να διαχειριστεί και πάλι τα πράγματα, μπορεί να το κάνει. Ανέφερε, τέλος, ότι δεν κατάλαβε γιατί έφυγε ο κ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο: