Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Πολιτείας στις πυρόπληκτες περιοχές θα είναι διαχρονική και θα συνεχιστεί μέχρι να επουλωθούν οι πληγές.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως έχει ξεκινήσει ήδη ένας αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών. Ειδικότερα, διευκρίνισε πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να μαζευτούν όλα τα καμένα και κυρίως οι καμένοι κορμοί δέντρων, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν τα αντιδιαβρωτικά έργα. Μάλιστα, όπως είπε, στα αντιδιαβρωτικά έργα στην Εύβοια θα εργαστούν όσοι ρητινοσυλλέκτες της περιοχής το επιθυμούν, καθώς είναι πλέον άνεργοι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, με τον κ. Αμυρά να διαβεβαιώνει ότι θα τελειώσουν έγκαιρα.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πυροσβέστες για την μάχη που έδωσαν, τις δυνάμεις πυρόσβεσης που συμμετείχαν από το εξωτερικό, την Αστυνομία και τους εθελοντές, ενώ έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα οικοσυστήματα θα αναγεννηθούν.