Συνολικά 36 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλλει αίτηση για τις περιουσίες τους στην περιοχή των Βαρωσίων που θα ανοίξει, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη (20/7)  ο ηγέτης του Τουρκοκυπρίων Τατάρ και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, που επικαλείται το Sigmalive.com, το τμήμα που θα ανοίξει στην περιοχή των Βαρωσίων είναι συνολικής έκτασης 174.643 τμ και είναι γνωστό ως γειτονιά του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα στην περιοχή υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» ελήφθη στις 16 Ιουλίου και εδώ και τέσσερις ημέρες κρατήθηκε μυστική.

Τα κάγκελα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή, αναφέρεται, θα αφαιρεθούν και επιπλέον «θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα κάποιες ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες» και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντυ.

Έτσι την περιοχή που θα αρθεί το στρατιωτικό καθεστώς, οι περιουσίες των 36 Ελληνοκυπρίων που έχουν προσφύγει στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» θα επιστραφούν.

Όπως σημειώνεται στη σελίδα, οι 36 Ελληνοκύπριοι έχουν δικαίωμα επιστροφής, αλλά και αποζημίωσης και ανταλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι Τατάρ και Ερντογάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5%, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Δείτε βίντεο από την περιοχή: