Στα όρια της ακρότητας κινούνται για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις του βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης. Αυτή τη φορά προτείνει να μπει κόφτης στον πλούτο και να απαγορεύεται να αποκτήσει κάποιος πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, πχ. για αρχή τα 100.000 €. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα».

Από κάτω υπάρχει μια πλειάδα αρνητικών σχολίων από πολίτες που αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Καλή ιδέα. Ξεκίνα με τ’ αφεντικό σου πρώτα», εννοώντας τον επικεφαλής του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη, ή «Συμφωνώ να βάλουμε κόφτη, 820€ και εσύ όπως και εγώ! Από εκεί και επάνω να αφαιρούνται!», ή «Συμφωνώ! Αρκεί να συνδυαστεί με παγκόσμιο αφοπλισμό, αποπυρηνικοποίηση της Άνω Ραχούλας καθώς και τρέξιμο στα λιβάδια με λυτές πλεξούδες..», «Εν τω μεταξύ αυτό δεν το σκέφτηκε ούτε ο Χίτλερ. Κατάσχεση περιουσίας; Πόσο φασίστες είστε; Καταλαβαίνεις τι λες άνθρωπέ μου;», ή «Επειδή κάποιοι δουλεύουν και δε τα ξύνουν θα τους πάρεις τα λεφτά εσύ; Αυτοί τα βγάζουν και πληρώνουν φόρο».