Μια αξιοζήλευτη θέση ευρωβουλευτή που επί σχεδόν δύο δεκαετίες ήταν «καπαρωμένη» και ακλόνητη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αναζητήσει αντικαταστάτη στις επόμενες ευρωεκλογές, κάτι που κάνει ήδη κάποιους στην Κουμουνδούρου να χαμογελούν θεωρώντας πως πλέον θα είναι ευκολότερος ο δρόμος που θα τους οδηγήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο νυν ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια, όπως δηλώνει ο ίδιος, να αποσυρθεί οριστικά από την πολιτική μόλις λήξει η θητεία του, τον Μάιο του 2024.

Πρωτοεκλέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το 2004, οπότε και αποχώρησε με πρωτοβουλία του από την Πολιτική Γραμματεία του τότε Συνασπισμού και από τότε μέχρι σήμερα πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες με εξαίρεση το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2009 – Μαΐου 2014 που ήταν βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και εκτιμά πως η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα, ενώ επισημαίνει πως έχει αρκετά σχέδια για το μέλλον τα οποία βρίσκονται πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων.

Οπότε όσοι μέχρι σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίωκαν να εισέλθουν στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά δεν τα κατάφερναν, εκτιμούν πως τώρα είναι η ευκαιρία τους. Θυμίζουμε ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν κατάφεραν να εκλεγούν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μουζάλας, Σπύρος Δανέλλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Λυδία Κονιόρδου, Ραλλία Χρηστίδου και Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Αντιθέτως, εκτός από τον κ. Παπαδημούλη εξελέγησαν κατά σειρά οι: Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.