Την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό με τα αρχαία «κατά χώρα», που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί της μεθόδου απόσπασης και επανατοποθέτησης τους, ζήτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική εκδήλωση του κόμματος, το απόγευμα, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ επέρριψαν ευθύνες, για τις «καθυστερήσεις» στο έργο, στην αλλαγή του προηγούμενου σχεδιασμού.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν υποδεικνύει συγκεκριμένη λύση. Δυστυχώς, δεν απαγορεύει τη βαρβαρότητα, με οριακή πλειοψηφία 13-12» ανέφερε ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και συνέχισε: «Δεν απαγορεύει στον κ. Καραμανλή να προστατέψει τα αρχαία και να συνεχίσει το σχεδιασμό που είχαμε κάνει εμείς, ο οποίος θα είχε αποδώσει, αυτή τη στιγμή. Όλο το μετρό, εκτός από τη στάση Βενιζέλου το 2023 θα ολοκληρωνόταν».

«Είναι αδιανόητο, στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η κυβέρνηση να διατείνεται ότι δεν μπορεί να φτιάξει πολιτισμό, επάνω στον πολιτισμό» υποστήριξε η βουλεύτρια και τομεάρχισσα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ αναφερόμενη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο, η ίδια, να μην πιέζει την κυβέρνηση να βρει οπωσδήποτε λύση».

«Πρέπει να κάνουμε όλοι έκκληση στον πρωθυπουργό, κι εγώ από εδώ κάνω, ο ίδιος να πάρει πίσω την απόφασή του, γιατί πια, δεν είναι νομικό το ζήτημα, είναι καθαρά πολιτικό» πρόσθεσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

«Έχουμε δύο νόμιμες και απόλυτα τεχνικά εφικτές λύσεις. Από αυτές οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ξέρουν γιατί η κυβέρνηση επιλέγει τη χειρότερη» είπε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε : «Να δώσουν δώδεκα , δεκατρείς σταθμούς σε λειτουργία, μέχρι το τέλος του 2022».

Την αντίθεσή της στην μέθοδο απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.