Τα ξίφη στους νέους και στις νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Συνολικά, 43 νέοι και νέες σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού (30 μάχιμοι και 13 μηχανικοί) έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο. Εξ αυτών, οι 31 προέρχονται από την Ελλάδα, 9 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν παραδόθηκε η αρχηγία των Ναυτικών Δοκίμων από τον σημαιοφόρο της 4ης σειράς της Σχολής, Βασίλη Βαλληνδρά, στον αδελφό του Σταύρο, σημαιοφόρο της 3ης σειράς.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Σχολής, υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, προέτρεψε τους νέους και τις νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού «να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Το παρών στην τελετή εκτός από την κ. Σακελλαροπούλου έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων σημαιοφόρων.