Κατάλληλη ημερομηνία προκειμένου να επισκεφθεί επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες και να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες στον Λευκό Οίκο με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αναζητεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω των διπλωματικών υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου που βρίσκονται σε συνεννόηση με την Ουάσιγκτον.

Συνεργάτες του προέδρου της κυβέρνησης αναφέρουν στο Νewsbeast πως επικρατέστεροι μήνες για το ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θεωρούνται ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δώσει το παρών τον προσεχή Σεπτέμβριο στη φετινή ετήσια συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην έδρα της Νέας Υόρκης, καθώς εκείνες τις ημέρες θα βρίσκεται στο Παρίσι με αφορμή σημαντική ελληνική έκθεση που θα πραγματοποιείται στο μουσείο του Λούβρου.  

Η χρονική περίοδος που φαντάζει ως πιθανότερη προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίσημη επίσκεψη είναι οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου προκειμένου να συνδυαστεί και με την παρουσία του στα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη (στο σημείο που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι).

Τα θυρανοίξια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 2 Νοεμβρίου όπως έχει προαναγγείλει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.