«Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο» ο αγώνας, «για να μείνουν στα χαρτιά οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νόμου και των άλλων αντεργατικών νόμων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή ψήφισή του στη Βουλή. Παράλληλα, ο Περισσός καλεί να μην εφαρμοστεί στην πράξη το «τερατούργημα της κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις απεργίες και τις άλλες κινητοποιήσεις και έδωσαν παλικαρίσια τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, κόντρα στις απαγορεύσεις, τους εκβιασμούς, τα ψέματα, συνολικά την κυβερνητική προπαγάνδα. Η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και γνωστά ΜΜΕ να στήσουν μηχανισμούς προβοκάτσιας, κοινωνικού αυτοματισμού και συκοφάντησης των απεργιακών αγώνων και των εργατικών κινητοποιήσεων έπεσε στο κενό.

Το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως είναι ήδη καταδικασμένο και “απονομιμοποιημένο” στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η προσπάθεια εξωραϊσμού του νομοσχεδίου, “ότι δήθεν έχει και θετικά στοιχεία”, έχει κοντά ποδάρια. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι ακόμη κι αυτά τα δήθεν “θετικά” σημεία είτε αποτελούν διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, που ακυρώνονται από τις άλλες εκτρωματικές διατάξεις του νομοσχεδίου, είτε υποκρύπτουν τη δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια εξωραϊσμού η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε συμμάχους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν πλήθος άρθρων, όπως π.χ. είναι οι οδηγίες της ΕΕ και η ψηφιακή κάρτα, η οποία αποτελεί εργαλείο καταγραφής, αλλά και έντασης της εκμετάλλευσης. Η εργατική τάξη πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.

Ο αγώνας, που δόθηκε όλο αυτό το διάστημα, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Συνέβαλε στην αποκάλυψη της αλήθειας για τον βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και ανέδειξε τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι -με τον οργανωμένο τους αγώνα- να ακυρώνουν σχεδιασμούς σε βάρος τους.

Αυτό χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, για να “μείνουν στα χαρτιά” οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νομοσχεδίου και των άλλων αντεργατικών νόμων. Όλα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Η οργάνωση των εργαζομένων, η μαζικοποίηση των Σωματείων, η αναμέτρηση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά “πέμπτη φάλαγγα” της κυβέρνησης για την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων, μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα.

Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσε η ίδια η ταξική πάλη. Το ΚΚΕ έδωσε, δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτόν τον αγώνα, για να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Για να ζήσουμε με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι σαν “σκλάβοι” στον 21ο αιώνα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.