Κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί, ασκεί η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σε σημερινή δήλωσή της. Μέσω της τοποθέτησής της κάνει λόγο για «ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση».

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

Προσθέτει ότι, «στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ, περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Όπως σχολιάζει, «μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:

  • με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους
  • με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας
  • με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων
  • με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική» καταλήγει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.