«Το ΚΚΕ είναι κόμμα παντός καιρού, όχι με την έννοια ότι προσαρμόζεται κατά που φυσάει ο άνεμος, αλλά με την έννοια ότι συλλογικά και ατομικά ο καθένας πρέπει να κατακτήσουμε την ικανότητα, ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και εξελίξεις να δουλεύουμε πάνω σε μια ίσια πολιτική γραμμή. Η στρατηγική του κόμματος δεν μπορεί να υποτάσσεται στις εξελίξεις, να προσαρμόζεται, ναι,με το σωστό» τρόπο επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως για το ΚΚΕ δεν επαρκεί μόνο η απασχόληση και η δράση και ο προβληματισμός γύρω από τα καθημερινά προβλήματα και υπογράμμισε:

«Σήμερα, πολύ περισσότερο από πριν, αναμφισβήτητα πρέπει να είμαστε μέσα στον κόσμο, να πονάμε για τα προβλήματα του, να παλεύουμε γι αυτά, όμως σε καμιά περίπτωση αυτό δεν φτάνει. Δεν φτάνει, αν θέλετε, ούτε η αγωνιστική διάθεση,η αγωνιστική συνέπεια, ούτε ο ηρωισμός. Χρειάζεται να συνενώσουμε την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό με την ικανότητα. Το ΚΚΕ ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κόμματα διότι έχουμε πολιτική διορατικότητα και βλέπουμε που πρέπει να πάνε τα πράγματα και δεν είμαστε απλώς καταγραφείς της πραγματικότητας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης βιομηχανίας του ΚΚΕ και είχε θέμα την παρουσίαση δύο εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».

Η μία με τίτλο «Κόμμα παντός καιρού. Ιδεολογική- πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ» και η δεύτερη με τίτλο «Θεωρητικά ζητήματα στο πρόγραμμα του ΚΚΕ».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα δύο αυτά βιβλία δεν αποτελούν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», αλλά την εκλαϊκευση της συλλογικής εμπειρίας του ΚΚΕ.