Την πλήρη καταδίκη των ενεργειών της Λευκορωσίας με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην πτήση της Ryanair, εκφράζει και το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας που σημειώνει με ανάρτησή του στο Twitter ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Κύπριο επιβάτη της πτήσης που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Όπως τονίζει, τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας και κάνει έκκληση για άμεση απελευθέρωση του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Roman Protasevich.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έγινε ξημερώματα στα social media, αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ: «Σε επικοινωνία με Κύπριο επιβάτη πτήσης #Ryanair #FR4978 που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Επαναλαμβάνουμε την έντονη καταδίκη μας για τις ενέργειες της Λευκορωσίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτικής αεροπορίας & καλούμε για άμεση απελευθέρωση #RomanProtasevich».

Θυμίζουμε ότι χθες το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγαλονήσου ανέφερε επίσης με tweet, ότι ο Υπουργός Νίκος Χριστοδουλίδης, συνομίλησε με τον Λιθουανό ομόλογό του, Gabrielius Landsbergis, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση ως έχει, μετά την προσγείωση στο Βίλνιους του αεροσκάφους.