Ως «σημάδι αδυναμίας» χαρακτήρισε την απόφαση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι ένα σημάδι αδυναμίας, διότι νομίζουν ότι παίρνοντας μια ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους θα μπορέσουν να διασκεδάσουν την απώλεια εμπιστοσύνης που έχουν από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεύτερον, νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης ώστε τα μέτρα που θα φέρουν στη συνέχεια είτε μέσω του προϋπολογισμού είτε μέσω ενός πολυνομοσχεδίου με διαδικασίες fast-track να προκαταβληθούν από την κοινωνία και να δυσκολευτούν οι γιαλαντζί αντάρτες να τα καταψηφίσουν. Ξέρετε, αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και διαφωνούν και μετά πάνε και ψηφίζουν “ναι σε όλα”», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς που ακολουθεί πιστά τα χνάρια του κ. Παπανδρέου στους τακτικισμούς και την πολιτική πρόταση, να θυμάται τι ακριβώς συνέβη στον κ. Παπανδρέου το 2011. Ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και λίγες μέρες μετά δεν ήταν πρωθυπουργός».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, «η κυβέρνηση αυτή είναι σε αποδρομή». «Ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένος και πιθανόν να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο από την περίπτωση του κ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν θα είναι παρά λίγοι μόνο μήνες. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζουν, βρίσκονται σε μια πορεία σημαντικής φθοράς και αν πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης είναι φανερό ότι δεν έχουν τους 180 που θα τους δώσουν μια παράταση (στην προεδρική εκλογή). Αυτή είναι η εκτίμησή μου και η ψήφος εμπιστοσύνης την εδραιώνει. Αυτός ο τακτικισμός αποφασίστηκε χθες από το δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος, διότι είχαν πυκνώσει τα σημάδια αποσύνθεσης και φθοράς μέσα και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, στελέχη της Ν.Δ. και βουλευτής της Ν.Δ. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλο πρωθυπουργό. Αυτό προσπαθούν να μαζέψουν και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι βραχυχρόνια» είπε χαρακτηριστικά.