«Η εισαγγελική έρευνα για τους πέντε δημάρχους δεν αποτελεί φόβητρο»

Κ. Πουλάκης: Όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων υπερασπίζονται τη νομιμότητα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:11
29/09/2014
«Η εισαγγελική έρευνα για τους πέντε δημάρχους δεν αποτελεί φόβητρο»
5
loading

Δεν αποτελεί φόβητρo η εισαγγελική έρευνα για του πέντε δημάρχους, σύμφωνα με τον Κώστα Πουλάκη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση.

«Για τους πέντε Δημάρχους (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας), καθώς και όλους τους αιρετούς που υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις, την αποτελεσματική λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, η εισαγγελική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτ. Κουτζαμάνη και η Δικαιοσύνη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο» τόνισε ο κ. Πουλάκης και πρόσθεσε: «Αντίθετα, μέσω της δικαστικής οδού – στην οποία επέλεξε να παραπέμψει ως οιονεί «εκβιασμό» ο κ. Μητσοτάκης ένα εξόχως πολιτικό θέμα – θα φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν και τον ίδιο το νόμο».

Παράλληλα ο κ. Πουλάκης ανέφερε πως: «Καθήκον των δημοτικών αρχών, όπως ρητά προβλέπεται στο νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, να υπερασπίζονται τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων τους και όχι να μετατρέπονται σε υποτελείς στις εντολές του – καθ' ύλην αναρμόδιου – Υπουργού, σε συνενόχους στην κατάρρευση των δημοτικών δομών και την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών» και κατέληξε: «Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει απολύτως επιλεκτικά τους Δημάρχους της Αριστεράς, αφήνοντας στο “απυρόβλητο” τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται την εισαγγελική έρευνα ως απειλή, είναι γνωστό ότι οι αιρετοί της Αριστεράς δεν απορρίπτουν – αλλά αντίθετα επιδιώκουν – τον έλεγχο και κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία, δικαστική ή διοικητική, που συμβάλει ουσιαστικά στη διαφάνεια. Άλλωστε, «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Χρήστος

  «Αντίθετα, μέσω της δικαστικής οδού – στην οποία επέλεξε να παραπέμψει ως οιονεί «εκβιασμό» ο κ. Μητσοτάκης ένα εξόχως πολιτικό θέμα – θα φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα,»
  Σε μία φράση τα έκανε αχταρμά:
  1. Οι Δήμοι δεν φοβούνται την νομιμότητα
  2. Η Κυβέρνηση απειλεί ("εκβιάζει") με την νομιμότητα
  3. Το θέμα των απολύσεων όσων έχουν πλαστά δικαιολογητικά είναι εξόχως πολιτικό θέμα, αλλά αυτοί υπερασπίζονται την νομιμότητα.

 2. avatar daidalos

  Στείλτε το μπιλιετάκι στους ψηφοφόρους που σας ψήφησαν

 3. avatar liza

  συμφωνώ με την αξιολόγηση αλλά ο τρόπος που επιλέχθηκε δείχνει άγνοια και ανωριμότητα ως προς την διοίκηση έχει αντισυνταγματικά άρθρα και αδιευκρίνιστα κομμάτια, επίσης με χαρά θα άκουγα για τον πλήρη και λεπτομερή έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά των εφοριακών και των ένστολων, των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων και των υπαλλήλων της βουλής καθώς και των οικογενειών τους.

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ !! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!

 5. avatar dimish

  Είναι νόμιμο να καλλύπτουν ψεύτες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει