Τη διεξαγωγή ενός διαρκούς συνεδρίου σε δύο φάσεις αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ΜέΡΑ25. Ειδικότερα, τα μέλη του οργάνου κατέληξαν η πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί αρχικά στις 4, 5 και 6 Ιουνίου και να είναι προγραμματικού χαρακτήρα και έπειτα τον Νοέμβριο να υπάρξει επαναξιολόγηση του καταστατικού αλλά και αξιολόγηση των ζητημάτων μακρόπνοης πολιτικής στρατηγικής.

Ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης στην εισήγησή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά, ιδίως τους τελευταίους μήνες, και ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό του κ. Μητσοτάκη το φθινόπωρο. Κάλεσε δε τα μέλη της Κ.Ε. «να βγουν στην κοινωνία και να εξηγήσουν τι είναι το ΜέΡΑ25, τι πιστεύει και γιατί πρέπει η κοινωνία να το στηρίξουν οι πολίτες».

Είπε επίσης ότι τα μέλη πρέπει να μάθουν να λειτουργούν πανευρωπαϊκά μαζί με τα μέλη του DiEM25, ενώ για την επανεκλογή και συμπλήρωση των οργάνων του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο, εστίασε στην αναγκαιότητα να υπάρξει και πάλι ποσόστωση φύλου, αλλά και εκπροσώπηση των αποδήμων, του brain drain και της νεολαίας. Τέλος τόνισε την σημασία της κλήρωσης, καθώς εξασφαλίζει τη δημοκρατική συμμετοχή και σπάει τους μηχανισμούς. «Η κληρωτίδα πρέπει να συμπληρώνει τις εκλογικές διαδικασίες και σε κάποιο βαθμό κιόλας να τις υποκαθιστά, καθώς είναι πέραν των άλλων και αντιολιγαρχική, μιας και οι εκλογές συχνά ευνοούν όσους έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα να ασχοληθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.