Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, με θέμα: Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

  Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους άξονες του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης που αγγίζει όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητας. Από  τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών των ΟΤΑ  και την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής με την εξομάλυνση των συνεπειών της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού, μέχρι την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας. 

Η Βουλευτής δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση επενδύει έμπρακτα στην τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύοντας πως πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Ανοίγει τις διαδικασίες χρηματοδότησης με προσκλήσεις  σε πολλούς διαφορετικούς άξονες της καθημερινότητας με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο βιώσιμες και τεχνολογικά προηγμένες κοινωνίες».