Μέσω twitter αμφισβήτησε την ορθότητα της απόφασης του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Λίγες ώρες μετά την έκδοση της απόφασης ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο… αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Με τέτοιου είδους αποφάσεις το ΣτΕ θα αφήσει το ΠΑΜΕ χωρίς αντικείμενο φοβάμαι…»!

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν ο μόνος που αντέδρασε. Το ΣτΕ λέει «όχι», τουλάχιστον προσωρινά, στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κάνοντας δεκτή την αίτηση καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης τον Ιούλιο του 2014, με την οποία επιτρέπεται να ανοίγουν πιλοτικά για έναν χρόνο τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. Στο άκουσμα αυτής της είδησης η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, χρησιμοποίησε το Facebook για να στρέψει τα βέλη της κατά του ΣτΕ.

«Σήμερα η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εμπόρων και σταματάει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι την οριστική απόφαση το Νοέμβριο επειδή θα υποστούν “ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη” και “δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη” και επειδή πλήττεται το δικαίωμά τους στον ελεύθερο οικογενειακό χρόνο καθώς και το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας. Δηλαδή σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ μόνο ο εμπορικός κόσμος δικαιούται εκκλησιασμού και οικογενειακού γεύματος την Κυριακή; Δημοσιογράφοι, εφημερεύοντες, γκαρσόνια, ταξιτζήδες, αστυνομικοί, πιλότοι, η μισή Ελλάδα, δεν έχει δικαιώματα;», έγραψε η κ. Πιπιλή.