Τις «άθλιες συνθήκες κράτησης 1.800 μεταναστών» στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές και ξυλοδαρμούς σε βάρος τους από τις αστυνομικές δυνάμεις».

«Η Αμυγδαλέζα, όπως και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, της ελληνικής και των άλλων αστικών κυβερνήσεων των κρατών- μελών της ΕΕ, της έντασης της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ζητά επίσης να μάθει «πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και του εργατικού-λαϊκού κινήματος: Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, να υπάρξει χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και να νομιμοποιούνται όσοι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ και να υπάρξει κατάργηση των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ».