Καζάνι που βράζει θυμίζει πλέον η εικόνα στο εσωτερικό της ΝΔ, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ. Τα παράπονα που δέχονται οι βουλευτές της ΝΔ από εξαγριωμένους πολίτες είναι πολλά με αποτέλεσμα να ξεσπούν κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο τελευταίος βρέθηκε χθες στο στόχαστρο των γαλάζιων βουλευτών, καθώς επρόκειτο να τους ενημερώσει για τη νέα ρύθμιση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα «γαλάζια» στελέχη να εκραγούν και να τόν στολίσουν με διάφορα γαλλικά.

«Δεν θα επανεκλεγούμε. Μας καταστρέφετε», ήταν μόνο μερικά από αυτά που ακούστηκαν.
Μάλιστα μεταξύ της βουλευτού Αννας Καραμανλή και του συμβούλου του υπουργού, Γ. Θεοδωρακόπουλου, προέκυψε θερμότατο επεισόδιο.

Η αντίδραση όμως και του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι πρόκειται για «διαστημικές ανοησίες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος» και επισήμανε ότι «έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ». Ο κ. Ψυχάρης σημείωσε επίσης ότι οι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν ενημέρωση και χωρίς να έχει διαβουλευτεί η κυβέρνηση μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι 21 βουλευτές της ΝΔ απηύθυναν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την αποπομπή του γγ του υπουργείου Νίκου Καραβίτη, ως «δημιουργού» του ΕΝΦΙΑ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει σήμερα ο κ. Χαρδούβελης κατά τη διάρκεια συζήτησης της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.