«Δεν μπορούν οι Μονές να αντιμετωπίζονται προνομιακά»

Το «Ποτάμι» επικρίνει την κυβερνητική τροπολογία φοροαπαλλαγών υπέρ των Μονών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:22
04/09/2014
«Δεν μπορούν οι Μονές να αντιμετωπίζονται προνομιακά»
4
loading

Το «Ποτάμι» επικαλείται τη ρήση του Χριστού, «ο έχων δυο χιτώνας, μεταδότω τω μη έχοντι», επικρίνοντας την κυβερνητική τροπολογία φοροαπαλλαγών, υπέρ των Μονών που έκανε δεκτή ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβερδος.

«Οι Μονές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να προσφέρουν αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται προνομιακά σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες. Ειδικά σε μια περίοδο που οι "χιτώνες" δεν περισσεύουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  τελικά ό,τι βλέπουμε υπάρχει και ό,τι δεν βλέπουμε δεν υπάρχει !
  τελικά είμαστε μόνο κρέατα και κόκκαλα, όπως και όλα τα ζώα !
  ....... όμως ........ εκτιμώ ότι τα σωστά πρέπει να τα ενισχύουμε και να τα στηρίζουμε.
  Φυσικά και υπάρχουν μέσα στην κοινωνία των Μονών τα καλά και τα όχι καλά μοναστήρια, όπως σε κάθε επί μέρους τμήμα της κοινωνίας !
  Όμως στο χέρι μας είναι τα καλά να τα προβάλουμε και να επικροτούμε και τα άσχημα να τα καταργούμε, να τα διαλύουμε !
  ....μόνο που τα κακά έχουν κουδούνια που μας τονίζουν συνέχεια \"πόσο καλά είναι\" ενώ τα καλά .... πρέπει εμείς να τα βρούμε !
  Ο κουρασμένος ψάχνει να βρεί το δένδρο το ευσκιόφυλλο και όχι το δένδρο τον κουρασμένο !
  Διαφορετικά λόγω \"καναπέ, φραπέ, δεν βαριέσαι\" αλλά και ψηφαλακίων, με βάση τα ορισμένα κακά αφορίζουμε και τα καλά ! αυτό κάνει το \"μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός\" .....ψηφαλάκια γαρ αφελών και κραζόντων με τύμπανα και ντουντούκες \"δημοκρατών\" !

 2. avatar Stefanos

  «ο έχων δυο χιτώνας, μεταδότω τω μη έχοντι» δλδ στον Άκη , τις ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου και όλους τους λοιπούς \"μη εχόντι\" . Και βέβαια αποδεδειγμένα κοινωνικό έργο θα παράξουν οι μονές μόνο εφόσον πρώτα μας αποδείξουν πως πράγματι υπάρχει Θεός . Μέχρι τότε το κοινωνικό τους έργο απλά δεν υπάρχει......

  1. avatar nikolaos

   τα κοινωνικά στρώματα αποδέχτηκαν θεούς ελέω φόβου και θανάτου ,τα λοιπά γνωστά καπια λαμόγια έστησαν εκλησίες μονές για αρπαχτές ,ωχ τη γράφω γαμοτομου θα με αφορήσουν.μπεεεεεεεε.

   1. avatar Stefanos

    στήσε κι εσυ βρε Νικόλαε μια εκκλησία να δούμε τι αρπαχτές θα κάνεις ...που όλοι εμείς είμαστε τα τρομαγμένα και χαζούλια πρόβατα που ευτυχώς κάτι σαν εσένα μας ξυπνάτε !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει