Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο του μέλλοντος, είναι η γέφυρα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σε παρέμβαση του σήμερα στην Ολομέλεια.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Εθνικό Σχέδιο «θα αντιμετωπίσει δομικές παθογένειες, θα φέρει την ψηφιακή μετάβαση για το κράτος, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, θα φέρει αύξηση απασχόλησης, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να βρει ερείσματα στην αγωνία του κόσμου. Δεν παραθέτει προτάσεις αλλά προβάλλει μηδενιστική κριτική και καταγγελτικό λόγο για όλα».

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε διατάξεις όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δεν ψήφισε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, δεν ψήφισε το νέο πλαίσιο που χρηματοδοτεί απευθείας ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και αναφέρθηκε και στις αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες, το self test.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση με κάθε τρόπο, έλεγε ότι είναι στημένος διαγωνισμός και ότι η προμήθεια του τεστ θα δοθεί στη Siemens. Η εικόνα του διαγωνισμού όμως έδειξε ότι 31 εταιρείες υπέβαλαν αίτημα να πάρουν μέρος και η Siemens δεν ήταν πουθενά», είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα κάνει κάποιος αυτοκριτική για όλα αυτά; Ζήτησε κανείς συγνώμη; Δεν το έκανε ούτε ένας. Αυτοί είστε. Κρίνεστε για την ανευθυνότητά σας».

«Αυτό το τεστ αυτοδιάγνωσης, το λέτε επικοινωνιακή φούσκα που θα βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», είπε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Αυτό δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση. Σε λίγο όλοι οι Έλληνες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν το τεστ αυτό. Τι θα πείτε τότε;».

Σχολιάζοντας γενικότερα την κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και συγκριτικά βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί πόσο αθώες αποδείχθηκαν οι 642 συγκεντρώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν μπορούν να αποδείξουν επιστημονικά ότι οι συγκεντρώσεις αυτές δε συνέβαλαν στην έξαρση της πανδημίας.