Τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του ως περιφερειάρχης Αττικής, παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο Γιάννης Σγουρός, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «είναι ένα έργο που τιμά και τον ίδιο και τους συνεργάτες του σε μία χρονική συγκυρία όπου η αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, πέρασε δύσκολα χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία είχε η χώρα και λόγω του μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι το έργο αυτό πραγματικά θα έχουν τη δυνατότητα να το αξιολογήσουν οι πολίτες και στο αμέσως επόμενο και στο ευρύτερο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Σγουρός αποτελεί ένα κεφάλαιο για την αυτοδιοίκηση και έχω την αίσθηση ότι μπορεί πολλά ακόμα να προσφέρει στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι «στους 21 τόμους του απολογισμού μπορεί ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης να βρει όλα τα στοιχεία για την Περιφέρεια Αττικής. Οτιδήποτε έγινε αυτά τα τριάμισι χρόνια είναι αποτυπωμένο στις 4.500 σελίδες του απολογισμού. Επειδή τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, μόνο όποιος δεν μπει στον κόπο να τον διαβάσει ή όποιος είναι κακόπιστος, δεν θα μπορέσει να βρει στον απολογισμό τα στοιχεία που θέλει. Ένα πάντως είναι σίγουρο: Τα έργα που έγιναν αυτά τα τριάμισι χρόνια θα μείνουν και οι πολίτες θα τα χαίρονται. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Υπουργό Εσωτερικών στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει προς όφελος των συμπολιτών μας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού».