«Επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και στον ψεύτικο διχασμό. Είναι μία στρατηγική την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να ενισχύεται στην πλατεία των αγανακτισμένων» είπε στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός στη βουλή και συνέχισε: «Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει συνειδητοποιήσει και τις όποιες δικές της ευθύνες και των πολιτικών ταγών. Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε ότι μπορείτε να στήσετε το 2021 σκηνικό έντασης. Η νεολαία είναι βαθιά προβληματισμένη, ώριμη, θυμωμένη γιατί η πανδημία της στέρησε ένα χρόνο ελευθερίας, μια νεολαία που δεν θέλει να πάει σε ένα πανεπιστήμιο με μπαχαλάκηδες».

Για την πανδημία

«Παραγνωρίζετε ότι αυτή η χώρα που είχε ένα αδύναμο σύστημα υγείας, κατάφερε και πέτυχε ένα βαθμό κοινωνικής συναίνεσης και τήρησης μέτρων για να περιορίσουμε τις απώλειες. Είστε ψεύτης και ξέρετε ότι λέτε ψέματα όταν λέτε ότι αποτύχαμε. Και το κάνετε για να επενδύσετε στην αγανάκτηση, στον θυμό. Και το κάνετε ανερυθρίαστα και χωρίς να κρύβετε τις προθέσεις σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε για μία φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στο δίλημμα προστασία της ανθρώπινης ζωής ή παρότρυνση σε διαδηλώσεις.

Συνέχισε δε, λέγοντας: «Όταν κάθε φορά επιτίθεστε στην κυβέρνηση και την ακυρώνετε, κακό στην κυβέρνηση κάνετε; Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν το πετύχουμε η κυβέρνηση ωφελείται ή ο ξενοδόχος από τον Ρόδο, την Κρήτη; Πόσες παρωπίδες έχετε να απαξιώσετε πολιτικά την κυβέρνηση. Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας από τον λαό».

Για επιτροπή Αλιβιζάτου

Ο Συνήγορος του πολίτης το 2017-2018 στην έκθεσή του έχει μία σειρά από προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις υλοποιήθηκαν από τη δική μας κυβέρνηση. Μας είπατε γιατί τοποθετούμε βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν ξέρετε ότι είναι θεσμοθετημένο; Ενισχύουμε το Συνήγορο του πολίτη με αυτή μας την απόφαση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα πρότεινε ο κ. Τσίπρας για την επιλογή του αρχηγού της αστυνομίας και θύμισε ότι ο αρχηγός που είχε επιλέξει η κυβέρνησή του ήταν παρών σε κομματικές συγκεντρώσεις. «Για τους συνταξιούχους που σπάσατε στο ξύλο δείξατε την ίδια ευαισθησία με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου που ταρακούνησε και σόκαρε την ελληνική κοινωνία;», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την τρομοκρατία

«Επειδή κάποιοι από εμάς βιώσαμε με σκληρό τρόπο τα γεγονότα του ’89 και πολλά είχαν ειπωθεί στην ένταση της στιγμής να σας θυμίσω ότι εκείνος ο οποίος έγραφε βιβλία και μιλούσε για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατία ήταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο συγκυβερνήσατε» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Δεν ακούστηκε ποτέ από εμάς το παραπάνω όπως δεν ακούστηκε ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία». Πρόσθεσε δε: «Κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει την φυλακή της προτίμησής του και θα γίνει ότι είναι δυνατόν να κρατηθεί ο Κουφοντίνας ζωντανός».