Η ομάδα «Δράση» της Ελληνικής Αστυνομίας «είναι επικίνδυνη. Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Αποτελεί δημόσιο κίνδυνος και σας ζητάμε να καταργηθεί, δεσμευόμαστε να καταργηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, μιλώντας στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «΄Ώρας του Πρωθυπουργού».

Παράλληλα προτείνει τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα αναδεικνύει τον εκάστοτε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με αξιοκρατικά κριτήρια, «αν θέλουμε η ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργεί έξω και πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Ζήτησε επίσης, «ο τρόπος πρόσληψης στην Ελληνική Αστυνομία να είναι ένας και μοναδικός, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όπως απαιτεί και το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ, όχι μέσω αναξιοκρατικών προσλήψεων, ενώ θα πρέπει επίσης να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των αστυνομικών».

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο αστυνομικός είναι χρήσιμος όταν βρίσκεται δίπλα στον πολίτη. Έλαβα, πρόσθεσε, ένα γράμμα από τον πατέρα του Μάγγου ο οποίος έχασε τη ζωή του ένα μήνα αφού ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, κάτι που η Πολιτεία πρέπει να διερευνήσει. Και σε αυτό το γράμμα ο πατέρας του Μάγγου με παρακαλεί να αναφερθώ στην περίπτωσή του. Ξυλοκοπήθηκε, λέει ο πατέρας, χωρίς λόγο και ήταν, λέει, η έμμεση αιτία που ο γιος μου οδηγήθηκε σε θάνατο. Και δεν έχει καμία ενημέρωση για την έρευνα που γίνεται. Δεν θα σας ρίξουμε εμείς κύριε Μητσοτάκη, η Δημοκρατία θα σας ρίξει. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτό τον τόπο. Και τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνουν εφιάλτης σας αν συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτόν τον τρόπο».