Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο στη βουλή με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην φράση Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο στις συγκεντρώσεις.

«Δεν χρειάζεται επιστημονική έρευνα για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτή την συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με ένταση και χωρίς μάσκες είναι υπερμεταδότης για τον κορονοϊό. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Αν συμφωνείτε τότε πρέπει να πείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας, είναι υπέρτερο του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και ότι συνειδητά αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη στάση αυτό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιχειρείτε συνειδητά να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας και να δημιουργήσετε νεοαγανακτισμένους. Χούντες, πληρωμένα ΜΜΕ κράτος αυταρχισμού και επιστροφή στην δεκαετία του ’50. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πρoσπάθεια του κ. Τσίπρα να βάλει ταμπέλες. Για να περιγράψεις μια κατάσταση πρέπει να την κατανοήσεις. Το πρόβλημα είναι άλλο: αφού η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε να εκφράσει ουσιαστική πρόταση επιλέγει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Αυτό δεν θα σας κάνει καλό. Σίγουρα δεν κάνει καλό στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνωρίζει ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που να στηρίζει ανοιχτά εν μέσω κορονοϊού συγκεντρώσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο και συμβάλλοντας στην διασπορά του. «Πείτε μου αν γνωρίζετε ένα κόμμα της ΕΕ που στηρίζει ανοικτά δημόσιες συγκεντρώσεις. Όλες οι αντιδράσεις που βλέπω είναι από περιθωριακά κόμματα, αρνητές μάσκας, εμβολίων και μέτρων προστασίας. Υποδείξετε μου σε πια χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει ανοικτά δημόσιες συγκεντρώσεις, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να μετέχουν στη διασπορά του ιού». είπε χαρακτηριστικά.

Καταδικάζω την συμπεριφορά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περιστατικό όλες περασμένης Κυριακής λέγοντας ότι ερευνάται και είπε ότι καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό και χωρίς να εξετάζει τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Μόνο αν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να εμπνέει σεβασμό. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση ακόμα και όταν υβρίζεται και προπηλακίζεται. Οφείλει να ακολουθεί όλες κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Η αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία επειδή επικρατούσε συνωστισμός. Μια αποστολή που εμείς όλες έχουμε αναθέσει».

Οι προτάσεις Μητσοτάκη:

  • Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου. Θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασίας δεδομένων.
  • Δυνατότητα συνεργασίας με άλλες αστυνομίες, όπως η γαλλική για να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ, για να δούμε αν κάποιος αστυνομικός έχει ροπή στη βία.
  • Το ΥΠ.ΠΟ έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών
  • Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει Ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών